Viața și activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

Viața și activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

Natalia Manoilescu-Dinu

Domeniul: Istoria Bisericii | Colecția: Vieți de sfinți

Preț: 6,38 RON

Viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Natalia Manoilescu-Dinu, carte publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, Cuvântul Vieţii, 2015, ISBN 978-973-7866-27-1

Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, la împlinirea a 60 de ani de la proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, a editat volumul Viața și activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, lucrare care cuprinde amplul studiu semnat de Doamna Natalia Manoilescu-Dinu (1920-† 1992), dedicat Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica și publicat inițial în Revista Mitropolitană Glasul Bisericii la împlinirea centenarului de la trecerea la Domnul a Sfântului Ierarh Calinic (1968).

Lucrarea este realizată în format de carte de buzunar, dedicat publicului larg, cu scopul mediatizării, în folos misionar-pastoral, a textului Vieţii şi activităţii Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica (autor: Natalia Dinu Manoilescu).

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, în Binecuvântarea care prefaţează lucrarea afirmă: „Sfântul Calinic rămâne pentru noi o pildă de viață smerită jertfită lui Dumnezeu și slujirii semenilor. A fost un om al rugăciunii stăruitoare și fierbinte, dar și al faptelor bune izvorâte din iubire milostivă și smerită. A devenit sfânt prin asceză însoțită de bucurie duhovnicească, prin viața contemplativă împletită cu slujirea semenilor, mai cu seamă a celor săraci și neputincioși, pe care îi numea „frații lui Hristos”. A fost un iscusit povățuitor al clerului și al cinului monahal, un păstor de suflete blând, smerit, milostiv și un înțelept duhovnic”.

Volumul poate fi achiziționat în librăriile şi magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor și la Mănăstirea Cernica.

Doamna Natalia Dinu Manoilescu (n. 14.03.1920, Bucureşti – †1992, Bucureşti), teolog şi filosof (ambele licenţe obţinute în 1949 în cadrul Universităţii din Bucureşti), este autoarea lucrării Iisus Hristos Mântuitorul în lumina Sfintelor Evanghelii, publicând mai multe studii hagiografice în revistele centrale bisericeşti în perioada 1958-1993, dar şi în reviste din străinătate. Are un stil narativ cursiv şi plăcut, în aceeaşi măsură accesibil şi bine întemeiat ştiinţific.