Biserica Sfântul Gheorghe Mogoşoaia

Biserica Sfântul Gheorghe Mogoşoaia

Preț: 31,88 RON

Biserica Sfântul Gheorghe Mogoşoaia, Doina Mândru, Romeo Andronic, carte publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, Editura Cuvântul Vieţii, 2014, ISBN 978-973-7866-12-7

Monografia „Biserica Sfântul Gheorghe Mogoşoaia” a apărut la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Lucrarea cuprinde 112 pagini şi este prefaţată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care precizează:

„Paraclisul domnesc este cunoscut şi ca „biserica Sfântul Gheorghe din pajişte”, denumire frumos consemnată în pisania aşezată de ctitori deasupra intrării în biserică. Într-o primă fază, la 1688, biserica a fost pictată parţial, lucrare executată de celebrul meşter Constantinos, pentru ca mai apoi, la 1705, să fie finalizat întreg ansamblul pictural.

 […] La împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfinţilor Brâncoveni, aducem rugăciuni de mulţumire Preasfintei Treimi şi cuvinte de recunoştinţă tuturor celor care şi-au îndreptat atenţia şi osteneala pentru dăinuirea peste vremuri a memoriei Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi celor care au contribuit la salvarea ctitoriilor brâncoveneşti, demne mărturii ale spiritualităţii şi jertfelniciei neamului românesc.

O mărturie în acest sens este și monografia prezentă, care apare la momentul solemn al resfințirii picturii bisericii Sfântul Gheorghe - Mogoșoaia, în Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni (2014)”.

Autorii textului: Doina Mândru, Romeo Andronic