Preotul – misionar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pastorala ortodoxă

Preotul – misionar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pastorala ortodoxă

Diacon Gheorghe-Cristian Popa

Preț: 11,63 RON

Preotul – misionar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pastorația ortodoxă, Gheorghe-Cristian Popa, lucrare publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, București, Editura Cuvântul Vieții, 2013, ISBN 978-973-7866-04-2

Volumul Preotul – misionar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pastorala ortodoxă, ce-l are ca autor pe Gheorghe-Cristian Popa (162 p.), este alcătuită din conţinutul a două capitole ale tezei de licenţă a autorului (Comunicarea mediatică în pastoraţia ortodoxă), pregătite şi susţinute sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti (sesiunea iunie 2012) şi oferă, după cum evidenţiază Patriarhul României în Cuvântul înainte, amănunte despre instrumentele de lucru necesare în pastoraţia prin mijloacele moderne de comunicare, la nivel comunitar: „de la valorificarea activităţii instituţiilor media bisericeşti centrale şi eparhiale la publicarea revistelor parohiale şi a pliantelor de prezentare şi promovare a parohiilor, ori la prezenţa parohiilor în mediul virtual prin intermediul site-ului parohial, al blogurilor, al reţelelor de socializare şi al forumurilor. De asemenea, este conturată problematica pastorală a îndrumării duhovniceşti a celor care activează în instituţiile media laice”.

Diac. Gheorghe-Cristian Popa a absolvit studii de licență și masterat în Teologie Ortodoxă și Jurnalism, iar în prezent este doctorand al Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București, în cadrul specializării „Teologie Fundamentală”, având în pregătire teza cu titlul „Comunicarea interpersonală în mediul socio-virtual. Evaluare teologică și interdisciplinară”, sub coordonarea științifică a conf. Adrian Lemeni. În perioada 2010-2015 a fost redactor și editor-coordonator în cadrul redacției publicațiilor Lumina ale Patriarhiei Române, iar în prezent este redactor-șef în cadrul Departamentului de știri al Televiziunii Trinitas TV. Slujește la Biserica Sfinții Voievozi –Gherghiceanu din Protopopiatul Sector 2 Capitală.