Între războiul patimilor și pacea virtuților

Între războiul patimilor și pacea virtuților

Preț: 26,67 RON

Între războiul patimilor şi pacea virtuţilor: meditaţii la „Cuvântul despre răutăţile opuse virtuţilor” al lui Evagrie Ponticul, Pr. Adrian Agachi, Bucureşti, Ed. Cuvântul Vieţii, 2019, ISBN 978-973-7866-85-1.

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut volumul „Între războiul patimilor și pacea virtuților” semnat de Părintele Adrian Agachi. Cartea își propune să reprezinte un mic manual de cunoaștere a patimilor și virtuților adresat atât clericilor, cât și credincioșilor.

În Nota editorială a lucrării se precizează următoarele: „Fără o cunoaștere atentă și exactă a virtuților și a patimilor, progresul nostru în viața spirituală este aproape imposibil. Nu ne putem baza exclusiv pe intuiție și dorință în ceea ce facem, oricât de precise ar fi acestea. Este important să ne putem „citi” viața interioară, astfel încât să îndreptăm alături de părintele nostru duhovnic și de alți oameni bogați duhovnicește eventualele erori pe care le repetăm și care s-au transformat sau sunt pe cale să devină patimi. Prin virtuți ne unim cu Hristos, Cel Care ne servește ca model al împlinirii lor. Prin virtuți ne curățim de păcate, ne ridicăm duhovnicește și scoatem la lumină harul dumnezeiesc pe care l-am primit încă de la Botez. Prin virtuți ajungem ceea ce trebuie să fim: creștini iubitori”.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Tipografiei Cărților Bisericești și de la cele ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

Autorul comentariilor: Pr. Adrian Agachi.