Sfinții Părinți despre curaj și prudență

Preț: 6,22 RON

Despre curaj şi prudenţă, selecţie texte de Ionuţ Vişan, introducere şi comentarii de pr. Adrian Agachi, Bucureşti, Ed. Cuvântul Vieţii, 2018,

ISBN: 978-973-7866-74-5.

Volumul Sfinții Părinți despre curaj și prudență, cel de-al V-lea al colecției „Sfinții Părinți pe înțelesul tuturor”, apărut la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, reunește texte patristice referitoare la virtuțile curajului și prudenței, selecția fiind realizată de Domnul Ionuț Vișan. Toate fragmentele patristice sunt însoțite de comentarii semnate de Părintele Adrian Agachi.

În Introducerea lucrării se precizează următoarele: „Creștinii își asumă responsabilitățile care le revin într-un mod liber, cumpănind prin prudență ca acestea să fie pe măsura puterilor lor și împlinindu-le cu mult curaj și determinare. Persoanele care evită implicarea emoțională ajung, mai devreme sau mai târziu, să fie afectate de lâncezeală și nepăsare, la care se adaugă spectrul infam al lașității. Învățăturile patristice ne pot ajuta în demersurile noastre de a fortifica puterea curajului nostru și de a stabili măsura prudenței, astfel încât ambele virtuți să fie cu adevărat desăvârșite. În contextul actual, dominat de lașitate, îndrăzneală neîntemeiată și lipsa unei gândiri raționale și coerente, textele Sfinților Părinți ne îndeamnă să adoptăm calea viețuirii creștine: responsabilă, curajoasă, lucidă, dar, în același timp, guvernată de prudență. Toate aceste virtuți, la rândul lor, creează contextul necesar pentru dobândirea celei mai de preț calități umane dintre toate: înțelepciunea. Însă, pentru a ajunge aici, este nevoie atât de un curaj înțelept, cât și de o prudență bine întemeiată”.

Lucrarea poate fi achiziționată de la magazinele Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Selecție texte: Ionuț Vișan.

Comentarii și note: Pr. Adrian Agachi