Biserica Domnească din Bușteni: 125 de ani de istorie

Biserica Domnească din Bușteni: 125 de ani de istorie

Preot Gheorghe-Virgil Grigore

Biserica Domnească din Buşteni: 125 de ani de istorie, Preot Grigore Gheorghe Virgil, ediția a doua, revizuită, Bucureşti, Editura Cuvântul Vieţii, 2016, ISBN 978-973-7866-46-2

Volumul reprezintă o reeditare a monografiei Biserica Domnească din Bușteni: 125 de ani de istorie, apărută la Editura Cuvântul Vieții, în luna septembrie a anului 2014. În prezent, pentru cea de-a doua ediție, Preacucernicul Preot Gheorghe Virgil Grigore, ostenitorul lucrării, a inclus un capitol suplimentar legat de sfințirea Bisericii Domnești care a avut loc în data de 8 septembrie 2014.

Din Cuvântul înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel reținem: „Monografia intitulată Biserica Domnească din Bușteni reconstituie istoria acestei ctitorii regale, oferind o informație bogată, rodul documentării minuțioase și anevoioase a autorului – Preacucernicul Preot Paroh Gheorghe Virgil Grigore – în biblioteca și arhiva locașului de cult, aceasta din urmă distrusă parțial în anii Primului Război Mondial. Autorul dedică ample secțiuni ctitorilor locașului, patrimoniului bisericii, preoților slujitori la altarul acesteia, evenimentelor marcante din viața comunității parohiale și celor mai însemnate personalități din domeniul culturii și artei care au trăit în cuprinsul Parohiei sau care și-au pus amprenta asupra urbei. De asemenea, lucrarea înregistrează cele mai importante evenimente din trecutul orașului Bușteni”.

Părintele Gheorghe-Virgil Grigore (n. 17.09.1978) este absolvent al Colegiului Național Nicolae Grigorescu (Câmpina) și al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București. De asemenea, a urmat în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filoteia din Pitești, cursuri de masterat încheiate cu teza de disertație având ca temă „Cercetarea impactului pe care îl au operele Sfinților Părinți și ale teologilor contemporani asupra gândirii despre om și lume într-un cadru secularizat”. În prezent este preot paroh la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Bușteni.