Spre viaţa veşnică… Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare şi parastase

Spre viaţa veşnică… Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare şi parastase

Preot conf. dr. David Pestroiu

Domeniul: Îndrumări pastorale | Colecția: Păstorul cel Bun

Preț: 2,39 RON

Spre viaţa veşnică... Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare şi parastase, Pr. lect. dr. David Pestroiu, lucrare publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Bucureşti, Ed. Cuvântul Vieţii, 2013, ISBN 978-606-93337-4-7

Broşura Spre viaţa veşnică… Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare şi parastase, semnată de preotul dr. David Pestroiu, a fost publicată la Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, în cadrul colecţiei Păstorul cel Bun.

După cum autorul arată în Cuvântul înainte, omul zilelor noastre este din ce în ce mai preocupat de propria sa devenire în viaţa pământească, astfel că adeseori uită că aceasta va avea un final. Confortul vieţii petrecute în siguranţă şi îndestulare îl determină să amâne, pe cât posibil de mult, gândul la moarte, la viaţa de dincolo de mormânt şi la pregătirea pentru fericirea veşnică. Însă moartea este o realitate de netăgăduit. Iar pregătirea pentru ea ar trebui să reprezinte o preocupare intensă pentru sufletul fiecărui creştin.

Lucrarea de faţă abordează, din perspectivă misionară, problema morţii, insistând asupra mesajului luminos al Ortodoxiei, care arată valoarea supremă a învierii omului pentru a trăi veşnic cu sufletul şi cu trupul (cf. Ioan 5, 29 şi 1 Corinteni 15, 54). Privit astfel, întregul ansamblu al actelor de cult săvârşite de Biserica noastră pentru cei răposaţi ne aduce într-un adevărat pridvor al Raiului, unde rugăciunile şi faptele de milostenie, pline de lumină, prevestesc pacea şi bucuria Împărăţiei cerurilor (cf. Romani 14, 17).

Broşura se adresează atât preoţilor slujitori, cât şi credincioşilor, pentru sporirea în cunoaşterea credinţei celei adevărate, a învăţăturilor şi practi­cilor corecte, conforme cu Tradiţia Bisericii, pentru a fi evitate practicile greşite, păgubitoare pentru su­fletul celor vii şi al celor răposaţi.

Lucrarea poate fi achiziţionată în librăriile şi magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Părintele David Pestroiu este licențiat (1998) și doctor în teologie (2004) în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității din București. După o carieră de peste zece ani în învățământul seminarial teologic preuniversitar, ajunge în anul 2004 lector universitar la Misiologie ortodoxă la aceeași facultate și paroh la Parohia Sfântul Haralambie – Flămânda, Protoieria Sector 4 Capitală. Din anul 2013, a promovat în postul de conferențiar și i s-a încredințat, de către Consiliul Facultății, coordonarea Programului ERASMUS+. A publicat trei cărți, o broșură, 27 studii și mai bine de 30 de articole. A susținut 33 de conferințe academice la simpozioane prestigioase, a participat la peste 100 de emisiuni Radio Trinitas și Trinitas TV. A editat, în colaborare, două volume de comunicări științifice. În cadrul Parohiei Flămânda, pr. conf. dr. David Pestroiu derulează multiple activități socio-filantropice și cultural-educaționale. Acestea sunt organizate prin intermediul Centrului educațional-social „Sfântul Haralambie”, unde peste 50 de copii beneficiază de servicii de tip grădiniță și after-school, la standarde de excelență. Din anul 2011, pr. conf. dr. David Pestroiu deține funcția de consilier la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.