Părinții Apostolici – Texte alese

Preț: 15,12 RON

Părinţii Apostolici – Texte alese, selecţie texte, introducere şi comentarii de pr. Adrian Agachi, Bucureşti, Ed. Cuvântul Vieţii, 2020, ISBN 978-606-9698-08-2.

Editura Cuvântul Vieții propune cititorilor săi un volum care cuprinde texte de referință din operele tuturor acestor autori inspirați și în care se evidențiază dificultățile, încercările, prigonirile, dar și bogatele roade duhovnicești ale primelor comunități creștine întemeiate în primele două veacuri de istorie bisericească.

Perioada Părinților Apostolici se desfășoară de la sfârșitul primului veac și până aproape de începutul celui de-al treilea. Sub această denumire generică sunt cuprinși ucenici ai Sfinților Apostoli sau cei care au învățat credința creștină de la urmașii direcți ai acestora. În lista Părinților Apostolici se află și autori rămași anonimi, în cazul de față cei care au editat Învățătura celor doisprezece Apostoli, Epistola lui Barnaba și Epistola către Diognet; ierarhi de renume – Sfinții Ignatie al Antiohiei, Ignatie Teoforul, Policarp al Smirnei, Clement al Romei – și laici cu o viață sfântă, cum este Hermas, autorul faimosului text intitulat Păstorul.

Selecţie texte, introducere şi comentarii de preot Adrian Agachi.